2013. július 15., hétfő

Kritika #10



Ízelítő a történetből:

Az öt év körüli kislány szörnyen nézett ki. Haja, ami egykor szőke lehetett, szinte már teljesen beszürkült, és csimbókokban tapadt a fejére. Ruhái szakadt rongyok voltak, és messziről is jól látszott, mennyire didereg bennük a torontói ,,télben" - május közepén. Az ajkai sötétlilák voltak, a szeme alatt pedig hatalmas karikák tették még szörnyűbbé az összképet. 
- Mit bámulsz, Ben? Menjünk már, lekéssük a gépet! – korholta zenésztársát Jon. A csendes, könyvmoly basszusgitáros volt a legjobb szervező a bandában – amit már azzal is elért volna, ha csak annyit tud, mikor hova kell menniük – ez azonban azzal járt, hogy késéstől tartva állandóan nyaggatta a többieket. 
- Az nem egy kislány? 
- De. Mi van, ennyire érdekelnek a kislányok? – kérdezte flegmán Ian.
 - Jaj, hagyj már, nem. De nézd csak meg. Tiszta kosz, mintha az utcán élne. Hol lehetnek a szülei? 
Ekkor már Aaron is felcsattant: 
- Biztos kukáznak valahol, vagy ilyesmi. Ki a francot érdekel? Tényleg le fogjuk késni a gépet, ha nem mozdulsz meg végre. 
Benjamin sóhajtott egyet, aztán elfordult a szívszorító látványtól. Ám ekkor mozgást érzékelt a háta mögött. Megpördült, és még épp látta azt a kislányt, ahogy sebesen rohanva befordul a sarkon. A nyomában három rendőr loholt. 
- Hé, mit művelnek? Halálra rémítik szegényt! 
A rendőrök megtorpantak. 
- Nem akartuk, csak megkérdeztük, hol vannak a szülei, erre elfutott. Nyilván nem hagyhatjuk itt az utcán egyedül. – szabadkozott az egyikük. 
- Bár most, hogy maga megállított minket, már bottal üthetjük a nyomát. – tette hozzá morogva a másik, aztán hátat fordítva Bennek, elmasíroztak.

Személyes vélemény:

Egy banda és egy kislány. Mi lesz, ha ez a kettő keveredik?
A reptéren egy ismeretlen kislány menekül, azonban Ben megmenti azzal az életét, hogy magával viszi. A kislányt ugyanis egy árvaházba nevelkedik, ahová az édesapja vitte. A banda többi tagja először rosszul kezeli a helyzetet, majd elfogadják a helyzetet. Ben-ben azonban a repülő út során felhalmozódnak a kérdések és az aggályok. Vajon helyes volt a kislányt magával hoznia?
Celeste egy igazi tündér. Már a történet elején nagyon nyílt Benjaminnal, illetve a többi fiúval. Azonban ismeretlen okok miatt retteg a kórházaktól és az orvosoktól. Ez akkor válik Bennek világossá, amikor elviszi őt egy kórházba kivizsgálásra.
Mi történt a kislánnyal? Hogy fogja ezt az egészet elviselni? És a legfőbb kérdés: A fiúk hogy fogják a rengeteg turné során nevelni a kislányt?

Szerintem ez egy nagyszerű és nem mindennapi történet. Csak gratulálni tudok neked D.L.L. és sok siker kívánni a továbbiakban.

Üdvözlettel:
Molly S.

2 megjegyzés: